Naast het delen van mijn avonturen als Late Bloomer via mijn blog, schrijf ik ook voor De Buik van Amsterdam.
En dat is niet het enige. Als freelancer ben ik inzetbaar voor allerlei opdrachten die te maken hebben met tekst. Ik denk graag mee en vind het ook nog eens reuze-interessant om mij te verdiepen in allerlei onderwerpen. Met het vinden van de juiste toon of boodschap komt het dan ook 100% goed.

Tekstschrijven
Een breed begrip! Van het schrijven van teksten voor websites, productomschrijvingen of SEO-teksten tot aan het (helpen) opstellen van sollicitatiebrieven of content voor promotiemateriaal. Just name it! 

Tekst corrigeren
Tijdens het corrigeren van een tekst wordt de spelling, grammatica en interpunctie onder een vergrootglas gelegd. Hier komen de komma’s, punten en aanhalingstekens om de hoek kijken. Is het juiste lidwoord gebruikt en hoe zit het ook alweer met de ‘d’ en de ’t’? Niet zozeer de inhoud maar de eventuele fouten in de tekst, daar draait het hier om.

Tekst redigeren
Het redigeren van een tekst is nèt even anders dan een tekst corrigeren. Bij het redigeren ga ik een stapje verder en wordt er, behalve naar de spelling en grammatica, ook gekeken naar de schrijfstijl, de aanspreekvorm, de tekstopbouw en de inhoud. Met andere woorden, of de tekst ‘lekker loopt’. Tijdens dit proces leef ik mij in als toekomstige lezer (de oh zo belangrijke doelgroep) en geef ik aan waar de tekst eventueel verbeterd kan worden.

Proeflezen
Yes, de tekst is klaar. Gecontroleerd, gecorrigeerd, geredigeerd. Over and over again. En dan toch….ah nee! Hoe vaak gebeurt het niet dat je alsnog iets over het hoofd ziet? Van die kleine ‘oh, wat stom’-foutjes. Proeflezen is simpelweg een laatste check om eventuele foutjes nog uit de tekst te halen. Voordat de drukker om de hoek komt kijken! Bij proeflezen wordt écht gelet op de kleinste details.

Blogs schrijven
Do I need to explain this anno 2023?

Help!
Heb je een andere opdracht, die niet hierboven staat vermeld maar waar wel een toetsenbord bij nodig is? We kunnen natuurlijk altijd even vrijblijvend sparren. Als je een bericht achterlaat via mariska@latebloomer.nl of het contactformulier, kom ik zo snel ik kan bij je op de lijn.