Food

Als er één woord centraal stond in mijn afgelopen jaar, dan was het wel het woord ‘food’! 

Toen ik dit Late Bloomer blog begon – overigens met een verhaal over, ja je raadt het al: food – had ik niet kunnen bedenken dat dit een jaar later als rode draad door mijn leven zou lopen. En daarmee ook door mijn bloggers-bestaan.

Als blogger voor De Buik van Amsterdam ben ik de afgelopen maanden op de allerleukste hotspots van Amsterdam beland. Van pre-tastings, openingsfeesten tot aan diners voor twee op uitnodiging; het Buik avontuur betekende voor mij een te gekke culinaire reis door de stad. En veel rollend-naar-huis tripjes trouwens ook ;-). Was het niet door de wijn – een goed gerecht staat immers nergens zonder een drankje – dan was het wel door al die gerechten die toch ècht allemaal geproefd moesten worden. 

Ondanks de momenten dat ik sommige strenge regels voor mijzelf voor één avond ff keihard omver moest duwen (al die desserts horen er tenslotte ook bij), een straf om weer vrijwillig op pad te gaan was het nooit. En daarbij was ik vaak in heel gezellig gezelschap van mensen die net zoveel van food houden. Sommigen vanuit hun beroep, anderen omdat ze simpelweg net als ik food-addicted zijn. 

Over de combinatie food en werk gesproken, bij mijn werkgever wisten ze het afgelopen jaar ook wel wat food betekent. Man, wat hebben wij daar ab-nor-maal ve-ee-el ge-ge-ten! En dan praat ik niet enkel over de standaard dagelijkse lunch bij een werkgever. Oh no! Een meeting in de ochtend betekende automatisch een ontbijtje vooraf. Bijeenkomst einde dag? Laat Thuisbezorgd maar komen! Special Lunch Friday’s, kerstdiners, boottripjes en andere events waar tassen vol eten (en drank!) mee naar toe gingen. Het kon niet op. En ik? Ik was de gelukkige die voor dit alles mocht zorgen!

En denk je nu ‘het is maar eten… don’t we eat all, every day and day…? Ehm ja, maar ook nee. Het is veel meer dan dat! Food makes memories. Ik weet zeker dat jij dat ook herkent. Al die keren in mijn afgelopen jaar waarin dat ene woord dus centraal stond, hebben mij in ieder geval weer veel grappige, leerzame en bijzondere momenten gebracht. Het moment dat mij het diepst heeft geraakt, is die bij Restaurant Moon. Zo dankbaar dat ik werd meegenomen naar die plek voor een waan-zinnig diner, maakt dat voor mij het meest bijzondere Food-Moment-of-the-Year! 

En ja, dan is het jaar straks ineens voorbij. Met gelukkig nog wel DE maand-afsluiter als het om food gaat! Al die kilo’s erbij, hoe die kilo’s er straks weer af!? Niet belangrijk voor nu. Just go and make some food-memories! Vergeet daarbij ook niet dat de mooiste gesprekken vaak aan tafel ontstaan, right. En dat, ja dat is naast lekker eten toch ook zo veel waard ❤️…


Related Posts

Shakshuka

Shakshuka

En ineens was tie weg…. Daar zat ik dan, in mijn kleine keukentje in de Jordaan. Het eten was nog warm, je kon eigenlijk zo opscheppen.  De shakshuka smaakte alleen helemaal niet meer, in m’n eentje. Het was bereid voor twee. Zoals ik al die […]

Zadelpijn

Zadelpijn

Oké. Ik kan zonder fietslampjes. Daar werd ik tenslotte toch al om uitgelachen. ’s Avonds laat als we richting station HS fietsten, samen op mijn oude barrel. En later in Amsterdam, gracht op en gracht af, in het donker. ‘Je hebt toch wel je fietslampjes bij je […]