[blogs]

X

In mijn werk ben ik continue aan het stoeien met agenda’s. Van anderen. Die van mijzelf laat ik het liefst zoveel mogelijk met rust. Niet teveel ver vooruit vastleggen. Spontane acties en last minute afspraken; dat is meer mijn ding.

Behalve op een aantal dinsdag- en woensdag avonden in het jaar. Ongeveer van september t/m mei. Op die avonden staat er al weken vooruit een X in mijn agenda. Afgeblokt. Geen spontane actie of last minute-je tussen te krijgen. Zo pak ‘m beet tussen 20.45 en 23.00 uur (rekening houdend met de nabeschouwing, blessuretijd of welk oponthoud dan ook) ben ik niet bereikbaar. Of inzetbaar. Op die momenten is er een kleine kans fysiek met mij af te spreken. Alleen – je bent gewaarschuwd – er wordt weinig gesproken. Althans, tegen jou. Tenzij je dezelfde liefde deelt, dan kunnen we in gesprek. Wel graag met de koppen dezelfde kant op… in dit geval richting de TV. Twee keer 45 minuten ongegeneerd en hardop meedenken met de scheids en de bal tussen de doelpalen in schreeuwen. Ja, dat ook!

In mijn agenda voor vanavond staat voorlopig de laatste X. Het is geen dinsdag of woensdag vandaag, het is zaterdag. Een uitzondering. Een speciale editie van X; de finale. Wat betekent dat je van heel goede huize moet komen, wil ik mijn tijd met je delen. Dus, durf je het aan, een afspraak met mij….? Het codewoord om mee te mogen kijken, juichen en schreeuwen is BANANENCHIPS. Neem jij een zak mee? Dan zorg ik voor de drank!