[blogs]

Tweedaagse

Yeah, it’s weekend. Of laat ik het de vrij-van-werkperikelen-tweedaagse noemen. Tenslotte heeft niet iedereen weekend in een weekend. Althans als je het woord invult als in twee dagen achter elkaar vrij zijn op zaterdag & zondag. Overigens gaat mijn voorkeur helemaal niet uit naar deze specifieke dagen hoor; heb liever weekend op dinsdag & woensdag of vrijdag & zaterdag. Maar ja, dan had ik bij mijn vorige werkgever moeten blijven ;-).

Anyway, de vrij-van-werkperikelen-tweedaagse! En ik zag het al toen ik wakker werd. Wederom een zomerse editie. Het zonnetje stond al te popelen om zich door de kantelramen in mijn oh-zo-heerlijk, bijna idyllische witte balken kamertje binnen te dringen. But it ain’t gonna happen; de schuifgordijntjes blijven potdicht vandaag. Ik kom je vandaag wel ergens, op zomaar een moment tegen hoor, Mr Sun. Echter, mijn slaapkamer is verboden terrein.

Anyway again, de vrij-van-werkperikelen-tweedaagse! Waarop ik je even wil meenemen naar het volgende. Misschien herken je het wel. Meestal komt tie de dag voorafgaand aan de tweedaagse, gemiddeld genomen zo rond lunchtijd. Die ene vraag…

En, ga je leuke dingen doen de komende dagen?’. Mijn meest favoriete antwoord is dan: ‘Jazeker! Van alles wat er maar op mijn pad komt‘. Geen verplichting of tijdschema waar ik mij bij voorbaat aan moet houden. We moeten tenslotte al zoveel op die andere 5 dagen van de week, vind je niet? Just go with the flow. Soms heb ik dat even nodig en plan ik – hoe ironisch – ‘niks-van-tevoren-plannen-dagen’ in. Om achteraf twee overvolle dagen te hebben beleefd, met van alles wat er spontaan op mijn pad kwam. Over drie dagen zal ik je waarschijnlijk vertellen dat de inrichting van mijn huis 180° gedraaid is, er 5 cm van mijn haar ergens bij een kapper is achtergebleven, en ik op een b’day bash ben beland van iemand…nooit eerder gesproken. Het kan ook zijn dat…. Oh wacht, de deurbel! Spontaan bezoek. Over op je pad komen gesproken; iemands pad heeft hem of haar blijkbaar naar de Jordaan geleid. Ik doe ff open hoor, yooo!