[blogs]

Maandag

Nu weet ik natuurlijk niet hoe het exact is verlopen, maar volgens mijn agenda heb jij een klein mijlpaaltje bereikt vandaag. Na maandenlang keihard werken. Ein-de-lijk! Na vandaag weer voor even rust aan je hoofd, na vandaag weer voor even anders-dan-anders maandagen. Over een paar weken – ehm, zover is het nog lang niet hoor, zomerdagen duren tenslotte een stukje langer 😉 – pak je de draad weer fris en fruitig op, toch? Ja. Dat hoop ik oprecht. Vanaf een inmiddels onzichtbare zijlijn.

Ik merk dat het mij raakt, deze maandag. Want shit, ik maak het slechts mee vanuit mijn agenda. Het popte vandaag ineens op. Midden op mijn scherm. En BAM in my face. Had er blijkbaar ooit een notitie van gemaakt. Waarschijnlijk om zeker te zijn dat mijn agenda leeg zou blijven. Voor een just-because-we-like-to-celebrate-etentje bij de Thai om de hoek. Voor een drankje op een fancy spot met uitzicht over de stad. Voor jou. En voor deze dag. Natuurlijk niet wetende dat ik ‘t vandaag niet live met je zou beleven. In gedachte was tie er wel hoor, dat gesprek dat wij einde middag zouden hebben gehad. Ik heb ‘m in mijn hoofd slechts een keer of 26 gevoerd vandaag.

En, klaar? Jeeh, finally! Oh, ik ben zoooo onwijs trots op jou! Nu alles snel de hoek in en linea recta in de chill-mode, oké? Ik neem je mee vanavond, even eruit naar een gezellige spot, dat heb je meer dan verdiend schat!

Weet je nog dat je tijdens onze eerste ontmoeting al vertelde over je plannen? Ik durf nu wel te zeggen, ik was best onder de indruk van hoe ambitieus je was. Ik zag het enthousiasme in je ogen. Al helemaal bedacht hoe je het zou gaan aanpakken. Er waren weliswaar nog wat wiskundige hobbeltjes te nemen, die je uiteindelijk gewoon keihard rockte voordat je je in het avontuur kon storten. En ik beleefde het mee. Vanaf een toen nog zichtbare zijlijn. En ja, er waren best weleens momenten waarop je dacht; waar the F^*K ben ik aan begonnen? Maar een pep-talk verder, ruggengraat op standje recht en daar ging je weer.

Die paar maandagen die je hierin nog staan te wachten…ah, nou jij redt het wel. Ben ik van overtuigd. Go for it! En vòòrdat over een paar weken weer zo’n maandag start, wil ik toch even kwijt – al is het vanaf een zijlijn een paar kilometer verderop: geniet van je zomer my dear!