[blogs]

Dreamlines

Laatst kwam ik een quote tegen. The soul doesn’t know a thing about deadlines….. Pardon? Ja echt! Geen deadlines. Nou, dat klinkt even ideaal! Alleen deadlines, dat is toch iets van deze maatschappij. Het merendeel van de peopletjes op deze aardbol heeft ze. Werk-deadlines, studie-deadlines, betaling-deadlines, transfer-deadlines; en zo zijn er nog een paar te bedenken. Nu triggert meestal mij het woord ‘soul’, in dit geval was het het woord ‘deadline’.

dead·line (de; m; meervoud: deadlines)

      1 uiterste tijdstip waarop iets gedaan moet zijn

Meneer van Dale geeft een zeer duidelijke uitleg bij het woord. Meteen knalt hier het woord moet uit. Wat? Moet ik iets? Hoezo?! Oke, ik zeg het maar even; moeten is bij mij nog weleens een lastige. Of dat een late bloomer-eigenschap is, of een sterrenbeeld-trekje, daar ben ik nog niet achter. Maar dat terzijde. Buiten dit ‘moetje’, is het hele woord deadline sowieso niet creepy? Als je het heel letterlijk neemt. Laten we daar eens mee beginnen. Dat kan natuurlijk veel vriendelijker verwoord worden, dacht deze late-bloomer. En laten we ‘m dan ook meteen even omdenken. So, may I introduce you: dreamline.

dream·line (de; m; meervoud: dreamlines) 

     1 uiterste tijdstip waarop je iets gedaan wilt hebben

Ja oke, ik lees ‘m ook. Die ‘tijdsdruk’ blijft, er wordt ook hier gesproken van een uiterst tijdstip. En de hele situatie, of je nu met een dream- of deadline zit, verandert eigenlijk ook niet. Er moet nog steeds iets gedaan worden. Toch kan een piepkleine wijziging in interpretatie een enorm verschil maken. Al buig je het alleen maar om in je hoofd (krijg je ook geen vreemde blikken op kantoor ;-)…’yes, genoteerd en wat is de dreamline van het project?….de wat? Ga je wel lekker?). Voor jezelf, in jezelf. Willen in plaats van moeten. Yeah, dat maakt het leven toch een stukje luchtiger. En het is zo simpel, let maar eens op.

Als je werkt met dreamlines, neem je simpel gezegd stappen die leiden naar je droomlijn. Elke keer een stapje verder op weg naar een droom-resultaat. Op welk gebied dan ook. Houd bij het nemen van die stappen in je achterhoofd hoe je je bij elke stap zal voelen als je een eentje kan afvinken. Aight, voel je ‘m al? Bepaal daarnaast voor jezelf hoe jij wilt acteren in dit verhaal; met welke energie, gevoelens en gedachtes wil je je doel bereiken. Als je dat helder hebt, kan je eigenlijk al starten met dreamlines. En geloof mij, dat ‘lijstje verplichtingen’ die steeds langer en ingewikkelder leek te worden, daar race je nu zo doorheen. En alleen maar omdat je het vanuit jezelf wilt. En je inziet dat er uiteindelijk iets moois staat te wachten. Wat er moet gebeuren, of dat er iets gedaan moet worden, verandert op zich niet. Het enige wat verandert, ben jijzelf. Je zult merken, door deze andere manier van denken en te werk gaan, krijg je meer energie, meer creativiteit en meer vertrouwen in je kunnen. Je denkt niet meer aan wat er mis gaat als je het niet oppakt. Nee, je weet ineens wat er kan ontstaan als je het wél oppakt. No more deadlines, hello dreamlines. Omdenken, that’s all. Probeer het eens. Ja, ook jij latebloomer. Het is tenslotte nooit te laat om iets te leren!